stomen

Gevulde vleestomaten

Receptinformatie

Groentengerecht
4 personen
Bijgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Voorbereiding

Was de tomaten, snijd de kapjes eraf en hol ze uit. Zet de tomaten met de opening naar boven in een ingevette ovenschaal en bestrooi ze met zout en peper.

Pel de uien en snijd ze in kleine blokjes, maak de champignons schoon en snijd ze in dunne plakjes. Verhit de olie en fruit de uien daarin glazig. Voeg de champignons toe en laat ze al roerend meebakken. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Koken

Bestuif het champignonmengsel met de bloem. Op smaak brengen met zout, peper en dille. Roer het binnenste van de tomaten door de champignons. Vul de tomaten met de champignon-tomaatmassa. Meng het broodkruim met de parmezaan en strooi dit over de tomaten. Besprenkel de tomaten met 1 eetlepel raapzaadolie en gratineer ze 15 minuten in de voorverwarmde oven.