stomen

Gevulde paprika's

Receptinformatie

Tussendoortje
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180˚C.

Halveer de paprika`s in de lengte en snijd de zaadlijsten eruit.

Koken

Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzingen in de bouillon.

Maak de knoflook en ui schoon, hak ze fijn. Snijd de paddenstoelen in kwarten, bak ze samen met de ui en knoflook in de olie goudbruin. Schep dit door de quinoa samen met de gemalen komijn, 2 theelepels tijmblaadjes, de zonnebloempitten en maak dit verder op smaak met versgemalen peper en zout.

Leg de paprikahelften in een met wat olie ingevette ovenschaal, vul ze voor ¾ met het quinoamengsel en bestrooi ze tenslotte met een mengsel van paneermeel en kaas. Gratineer de gevulde paprika’s in het midden van de voorverwarmde oven in ± 20 minuten goudbruin.

Serveren

Heerlijk met stokbrood en een komkommer- of tomatensalade.

TIP: bewaar de overgebleven tijm takjes in de vriezer, zo heb je altijd verse kruiden bij de hand.