stomen

Gevulde groene kool

Receptinformatie

4 personen
Hoofdgerecht
50-60 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge Dit is dé nieuwe manier om asperges te eten: #SNACKSPERGE!
asperge asperge

Voorbereiding

Snijd de harde, buitenste bladeren van de kool en verwijder de stronk.

Zorg ervoor dat de bladeren aan elkaar blijven zitten. Breng water met zout aan de kook en kook de kool circa 5 minuten. Spoel de kool onder koud stromend water af.

Koken

Bak het spek knapperig en voeg gehakt, de fijngehakte ui en marjoraan toe. Breng op smaak met peper en zout.

Schep het gehaktmengsel voorzichtig tussen de verschillende lagen bladeren van de kool. Vouw de bladeren dicht; gebruik daarvoor eventueel touw.

Zet de kool in een grote net om de kool passende pan en schenk de bouillon erbij. Stoof de kool met het deksel op de pan in circa 1 uur gaar.

Serveren

Serveer er aardappelpuree bij en gebruik de bouillon als jus. Je kunt dit gerecht ook een dag eerder maken.

Bewaar de overige marjoraan in de vriezer, zo heb je altijd verse kruiden bij de hand.