stomen

Gevulde aubergine met geitenkaas en paprika

Receptinformatie

Groentengerecht
4 personen
Voorgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 225 C.

Snijd de kroontjes van de aubergines en halveer ze in de lengte.

Schep met een lepeltje vruchtvlees uit de aubergine, maar houd een halve centimeter vanaf de schil in tact

Snipper de ui en bak deze in wat olie op matig vuur glazig.

Snipper de paprika en de knoflook. Voeg deze samen met het aubergine vruchtvlees toe aan de gefruite ui. laat dit 5 tot 10 minuten zachtjes meebakken.

Roer er nu de crème fraîche door en laat op laag vuur mengen tot een egale massa.

Koken

Vul de uitgeholde aubergines met dit mengsel.

Bedek de bovenkant royaal met plakjes tomaat.

Vet een ovenschaal in en leg de gevulde aubergines er in.

Na ongeveer 10 minuten is de aubergine gaar en de kaas gesmolten.

Serveren

Haal de ovenschaal uit de oven, bestrooi de aubergines met gesnipperde bieslook en geraspte Parmezaanse kaas en serveer.