stomen

Gevulde appeltjes uit de oven

Makkelijk-chique!

Receptinformatie

Dessert
4 personen
Nagerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Zo makkelijk heb je nog nooit indruk gemaakt. Tien minuutjes voorbereiden en de oven doet de rest. En je maakt er een echt feestje van met een bolletje ijs er bij!

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge Dit is dé nieuwe manier om asperges te eten: #SNACKSPERGE!
asperge asperge

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Boen de appels schoon en boor met een appelboor de klokhuizen er uit.

Vermeng de rode bessenjam met 2 eetlepels bruine suiker.

Vul de appels met het jam-mengsel, schep daarop 1 theelepel boter en zet de appels in een ovenschaal.

Meng 1 eetlepel bruine suiker met 1 deciliter heet water en schenk het over de appels uit.

Steek in elke appel een kaneelstokje.

Koken

Zet de gevulde appels in het midden van de oven en bak ze in 20 minuten gaar.

Serveren

Laat de gevulde appels een beetje afkoelen voor het serveren.