stomen

Gevuld melanzane stokbrood

Receptinformatie

2 personen
Hoofdgerecht
30-40 min

Melanzane alla parmigiana, aubergine met kaas, dé Italiaanse klassieker maar nu gebruikt als vulling in een knapperig stokbrood. Twee overheerlijke gerechten die samenkomen in dit recept. Perfect voor een picknick of avondmaaltijd tijdens een warme zomeravond.

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Koken

Was en snijd de aubergine in plakjes van ± 1 centimeter, bestrooi met zout en laat ze een half uur uitlekken.

Dep droog met een theedoek of keukenpapier.

Snijd de mozzarella in plakken.

Verwarm een grillpan of grillplaat met wat olijfolie en bak de aubergineplakken aan beide kanten voor 3-5 minuten.

Snijd de bovenkant van het stokbrood en hol het brood uit. Hier kun je bijvoorbeeld croutons van maken. Besmeer de snijkant met wat olijfolie.

Schep wat eetlepels pastasaus in het brood en strooi er wat Parmezaanse kaas over. Bedek met een laagje gegrilde aubergine, een laagje mozzarella en wat Parmezaanse kaas. Herhaal eventueel tot de bovenkant van het brood is bereikt.

Dek af met wat pastasaus en de rest van de Parmezaanse kaas.

Bak het gevulde stokbrood en de bovenkant van het brood naast elkaar in de oven voor ongeveer 10 minuten.

Serveren

Serveer met verse basilicum.