stomen

Gestoomde witlof

Receptinformatie

Groentengerecht
4 personen
Bijgerecht
10-20 min
Anderen vinden dit recept

Koken, bakken, wokken, stoven, smoren... Met witlof kan je werkelijk alles! Heb je al eens gestoomde witlof gegeten? Met dit recept is dat zeker een succes!

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Verwijder eventuele groene blaadjes van de witlof en snijd het onderste stukje weg.

Snijd de stronkjes in de lengte doormidden.

Koken

Stoom de witlof bijna gaar in 8-10 minuten (afhankelijk van de grootte van de stronkjes).

Laat de witlof goed uitlekken.

Verwarm de boter of olie in een ruime koekenpan op laag vuur.

Leg de gehalveerde stronkjes in de pan, wentel ze goed door de boter of olie en leg ze met de platte kant naar beneden in de pan.

Besprenkel ze met de citroensap en witte wijn. Rits als laatste nog wat tijm van de takjes en strooi wat zout over de witlof.

Serveren

Bestrooi de witlof voor het serveren naar smaak met peper. Garneer met een takje tijm en partje citroen.