stomen

Gestoomde spruiten

Receptinformatie

2 personen
Bijgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Niks Hollandse spruiten. Deze eet je lekker pittig, daar knap je van op!

Voorbereiding

Koken

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!

Voorbereiding

Maak de spruiten schoon en stoom ze op een van de in de algemene tip aangegeven manieren bijna gaar in 12-15 minuten (afhankelijk van de grootte van de spruiten) . Laat de spruiten goed uitlekken.

Koken

Verhit de boter met de olie in een grote koekenpan. Voeg de spruiten en het zout toe en bak onder voortdurend roeren de spruiten 2-4 minuten.

Voeg de kleingesneden rode peper toe en bak deze nog een halve minuut al roerend mee.

Bestrooi de spruiten voor het serveren met de geroosterd pijnboompitten. Rooster de pijnboompitten in een droge (zonder vet) koekenpan goudbruin. Schud ze tussentijds regelmatig even om.