stomen

Gestoofde witte kool met ribkarbonade en aardappeltjes

Receptinformatie

Groentengerecht
2 personen
Hoofdgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Boen de aardappels schoon.

Knip of snijd de bieslook fijn.

Koken

Zet de aardappels op met 3 dl water, breng het water aan de kook. Leg een deksel op de pan, temper het vuur en kook de aardappels gaar in 25 minuten.

Smelt de helft van de boter in een kleine wok of hapjespan. Roerbak hierin de kool met de karwijzaadjes 3-4 minuten. Voeg de mosterd en kookroom toe, dek de pan af en stoof de kool op laag vuur, onder af en toe omscheppen, gaar in 18 minuten.

Verhit de rest van de boter in een koekenpan of braadpan. Bak hierin de stukjes casselerrib aan beide kanten mooi bruin en van binnen warm in 10 minuten.

Breng de kool op smaak met zout, peper en nootmuskaat.