stomen

Geroosterde zoete uien met gamba-spekspiesen

Receptinformatie

Snack
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Verwarm de oven voor 220 ºC.

Pel en snijd de uien in parten. Ris de rozemarijn en tijm en hak fijn.

Verdeel de uien over een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel met een scheut olie, verdeel de rozemarijn en de tijm eroverheen en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Hussel alles goed door. 

Koken

Rooster de zoete uien in de oven in 15-20 minuten gaar. Leg circa de laatste 8 minuten de cherrytomaten bij de zoete uien.

Verhit een scheutje olie en een klontje boter in een pan en bak de krieltjes rondom in circa 12 minuten goudbruin en krokant. Pluk en hak de peterselie fijn. Roer de peterselie door de krieltjes. Breng het geheel op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Laat de satéprikkers weken in een glas met water. Pel de gamba’s, dep ze droog met keukenpapier en bestrooi met peper. Halveer de plakjes ontbijtspek. Wikkel de gamba’s per stuk in een plakje ontbijtspek  Spies aan iedere satéprikker drie gamba’s omwikkeld met spek. Herhaal dit tot alles gamba’s op zijn. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de spiesen om en om in circa 8 minuten goudbruin en gaar.

Serveren

Snijd de citroen in partjes. Verdeel de zoete uien, cherrytomaten, krieltjes, gamba-spekspiesen over de borden.

Serveer met een partje citroen.