stomen

Geroosterde wintergroente met polenta

Receptinformatie

Groentengerecht
4 personen
Hoofdgerecht
30-40 min
Anderen vinden dit recept

Je favo wintergroente op een bedje van polenta: dat is pas comfort food! Zo kom je de eeuwig durende winter wel wel door, toch?

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180˚C.

Koken

Was alle groente, schil ze eventueel en snijd ze in ongeveer gelijke stukken. Halveer de schoongemaakte teentjes knoflook.

Vet een bakplaat of braadslede in met olie, doe de gesneden groente er samen met de knoflook in en besprenkel nogmaals met olijfolie, bestrooi met versgemalen peper, zout en 2 eetlepels tijm.

Rooster de groente in het midden van de voorverwarmde oven in ± 30 minuten gaar.

Maak de polenta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, roer er de boter en geraspte kaas door. Maak de polenta verder op smaak af met versgemalen peper.

Serveren

Serveer de polenta direct met de geroosterde groente.

Tip voor als je teveel geroosterde groente gemaakt hebt: doe ze de volgende dag door een groene salade met een simpele vinaigrette. Lekker als lunch!