stomen

Geroosterde pompoensalade

Snel en makkelijk!

Receptinformatie

Salade
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min

Vandaag geen ham met meloen, maar ham met pompoen! Ook een ontzettend lekkere combinatie. Dit wordt vast de nieuwe klassieker.

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was de pompoen, snijd in de lengte doormidden en lepel de pitten eruit. Snijd de helften in de lengte doormidden en snijd de vier stukken in plakken van ongeveer een halve centimeter dik.

Was de rucola.

Koken

Meng de pompoenplakken in een kom met wat olie, peper en zout naar smaak (gebruik chilipeper als je van pittig houdt).

Verdeel de plakken over een met bakpapier beklede bakplaat.

Bak de pompoenplakken 20 minuten in de voorverwarmde oven. Keer ze na 10 minuten om. Haal uit de oven en laat iets afkoelen.

Meng de olie en azijn tot een dressing.

Serveren

Verdeel over elk bord 5 plakken rauwe ham, zodat de bodem bedekt is.

Meng de rucola goed met de dressing en leg op elk bord een handje sla, bovenop de ham.

Verdeel de pompoenplakken over de borden.

Schaaf wat kaassnippers over elke salade.