stomen

Geroosterde pompoen met noten

Receptinformatie

Groentengerecht
4 personen
Bijgerecht
40-50 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180˚C

Was de pompoen, snijd deze dan in 8 parten en verwijder de zaden en zaadlijsten. Maak de knoflook schoon en halveer de teentjes, leg ze samen met de pompoen op een bakplaat

Koken

Schenk er een ruime hoeveelheid olijfolie op en strooi er versgemalen peper en zout op. Rooster de pompoen in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 45 minuten gaar

Maak intussen een dressing; rasp 1 eetlepel verse gember, roer dit samen met de aceto balsamico door 6 eetlepels olijfolie

Serveren

Doe de warme geroosterde pompoen in een schaal verdeel hier de rucola, noten en Parmezaanse kaas over en tenslotte de dressing