stomen

Geroosterde paprikatapenade

Receptinformatie

Dressing en saus
4 personen
Bijgerecht
5-10 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Leg de paprika’s op de hete BBQ en laat ze helemaal ‘zwart’ blakkeren, verwijder dan de zwarte schil en de zaadlijsten. Let op ze zijn erg heet!

Laat de olijven en paprika’s heel goed uitlekken en dep ze droog.

Koken

Pureer de olijven, paprika, ansjovisfilets, kappertjes, knoflook, mosterd en 8 blaadjes basilicum in een keukenmachine of blender.

Breng de tapenade verder op smaak met versgemalen peper.

Snijd de stokbroden in dunne, schuine plakjes en rooster ze licht op het rooster van de BBQ. Bestrijk ze dan met olijfolie.

Serveren

Beleg ze royaal met de paprika tapenade en garneer met een blaadje basilicum. Ook lekker om eerst verse geitenkaas op het brood te doen.