stomen

Geroosterde herfstgroenten

Lekker makkelijk!

Receptinformatie

4 personen
Hoofdgerecht
30-40 min

Lekker makkelijk, haal wat najaarsgroenten in huis, snijd alles in stukjes en laat de oven het werk doen. Bak ondertussen een eitje en je gezonde vegetarische maaltijd staat zo op tafel.

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de bovenkant van de koolraap af en snijd de raap in plakken van 1 centimeter dik. Schil en was de plakken en snijd in blokjes.

Schil de pompoen, verwijder het vruchtvlees en snijd in kleine blokjes.

Was de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Schil de uien. Snijd alles in grove stukken.

Boen de champignons. Snijd de grote paddenstoelen in kwarten en kleinere doormidden.

Koken

Meng wat olie door de groenten, zodat ze met een dun laagje bedekt zijn.

Verdeel de groenten over twee (met bakpapier beklede) bakplaten. Bestrooi met kruiden.

Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven. Schep tussentijds een keer om.

Bak (of pocheer) in de laatste 5-10 minuten oventijd de eieren.

Serveren

Verdeel de groenten over vier kommen. Leg op elk bord een ei.

Ook lekker in combinatie met volkorenrijst (gebruik minder groenten als je rijst erbij serveert)