stomen

Geroosterde balsamico-spruitjes met rucolastamppot

Receptinformatie

Stamppot
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 ºC. 

Halveer de spruitjes.

Pel en snijd de knoflook grof.

Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken.

Snijd de zongedroogde tomaat.

Rasp de Parmezaanse kaas.

Koken

Verhit een scheutje olie in een pan en bak de spekblokjes in circa 4 minuten goudbruin en krokant. Voeg de spruitjes toe en bak circa 2 minuten mee. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Voeg de knoflook en de rietsuiker toe aan de spruitjes en bak circa 2 minuten mee.

Schenk de balsamicoazijn erbij en zet de pan in de oven. Rooster circa 15 minuten in de oven.

Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet de aardappels af en stoom ze droog. Pureer de aardappels met een pureestamper.

Verwarm de melk. Maak de puree smeuïg met de melk. 

Roer de rucola, zongedroogde tomaten en drie vierde van de geraspte Parmezaanse kaas door de aardappelpuree. 

Serveren

Verdeel de stamppot over borden. Verdeel de geroosterde balsamico-spruitjes en de rest van de Parmezaanse kaas eroverheen.