stomen

Gemarineerde tempé uit de wok

Receptinformatie

Vleesgerecht
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Kook de mihoen gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Snijd de tempé in reepjes. 

Roer in een kom de appelstroop met de ketjap manis en het water glad. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Voeg de tempé toe en laat afgedekt met aluminiumfolie circa 10 minuten marineren.

Verwijder de uiteindes van de snijbonen en snijd de snijbonen in schuine repen.

Pel en snijd de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/knoflook">knoflook</a> fijn. Halveer de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/peper">rode peper</a> in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de rode peper in stukjes.  

Halveer de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/rode-paprika">paprika</a> in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes. Snijd de kastanjechampignons in plakjes. 

Koken

Verhit een scheut olie in een pan en bak de tempé rondom in circa 6 minuten krokant en goudbruin.

Verhit een scheutje olie in een wok en fruit de knoflook en rode peper circa 2 minuten. Voeg de paprika en de champignons toe en bak circa 4 minuten. Snijd de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/bosui">bosui</a> in dunne ringen. Voeg de bosui, snijbonen en <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/tauge">taugé</a> toe en bak circa 3 minuten mee. Roer de tempé met de marinade door de groenten en breng op smaak met een beetje versgemalen peper.

Serveren

Verdeel de mihoen en de wokschotel over borden.