stomen

Gemarineerde aardbeien met mascarponeroom

Receptinformatie

Dessert
4 personen
Nagerecht
10-20 min
Anderen vinden dit recept

Een echt verwendessert… En een verrassende, een vleugje hartige variatie op de traditionele aardbeien met slagroom. Een heerlijke afsluiter van je diner.

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Maak de aardbeien schoon en snijd ze in stukjes. Snijd de basilicum fijn.

Giet de balsamicoazijn over de aardbeien, doe de basilicum erbij en roer goed door. Zet minimaal een half uur in de koelkast. Doe dit bijvoorbeeld voor het bereiden van de rest van het eten) Roer af en toe nog even door.

Koken

Meng de slagroom en de mascarpone.

Schraap het vanillemerg uit het stokje, doe dit bij de mascarponeroom en meng door.

Serveren

Verdeel de aardbeien over vier bordjes of kommetjes.

Schep een flinke eetlepel mascarponeroom op de aardbeien.

Garneer met basilicum.