stomen

Gegrilde vleestomaten met schapenkaas

Receptinformatie

Groentengerecht
4 personen
Bijgerecht
10-20 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden boven-/onderwarmte. Vet een vuurvaste schaal in met een beetje olie. Was de tomaten, dep ze droog, halveer ze en verwijder de steelaanzetten. Leg de tomaten met het snijvlak naar boven in de schaal en bestrooi ze met zout en peper.

Pel de knoflook en hak hem fijn. Meng de knoflook met een eetlepel basilicum en de resterende olie en bestrijk hiermee de snijvlakken van de tomaat.

Koken

Snijd de schapenkaas in dunne plakken en leg ze op de tomaten. Gratineer de tomaten in 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. Bestrooid met basilicum serveren.

Serveren

Knapperig witbrood smaakt er lekker bij.