stomen

Gebakken zalm met saffraansaus en komijnworteltjes

Receptinformatie

Visgerecht
4 personen
Hoofdgerecht
30-40 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Pel en snipper de ui fijn.

Schil de wortelen en laat een klein stukje van de groene steel er aan zitten.

Hak de groene kruiden fijn.

Koken

Rooster de komijnzaadjes in een droge koekenpan.

Kook de wortelen in een pan met water en zout in ca. 10 minuten gaar en bereid de rijst in een andere pan volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Fruit intussen in een steelpan met 1 eetlepel boter de ui.

Voeg de wijn, saffraan en honing toe en laat de wijn op zacht vuur tot de helft inkoken.

Schenk de kookroom erbij en breng de saus op smaak met zout en peper.

Verhit 2 eetlepels boter in een koekenpan en bak hierin de zalm in 6-8 minuten gaar.

Giet de wortelen en de rijst af.

Laat 1 eetlepel boter over de worteltjes smelten en strooi de komijnzaadjes erover.

Schep de groene kruiden door de rijst.

Serveren

Verdeel de zalm over 4 borden en schep de saus erover.

Serveer de komijnworteltjes en rijst erbij.