stomen

Gebakken knolselderij met tomatensaus

Receptinformatie

Hartig
4 personen
Bijgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Schil de knolselderij, snijd deze vervolgens in een ½ cm dikke plakken.

Koken

Kook de knolselderij in ruim kokend water met wat zout gedurende 3 minuten, giet ze af en spoel ze direct af met koud water. Laat ze uitlekken.

Strooi de bloem in een diep bord, klop de eieren los in een ander diep bord en de paneermeel in een derde diepe bord. Haal de plakken eerst door de bloem, dan door het losgeklopte ei en tenslotte door het paneermeel.

Bak de gepaneerde plakken knolselderij in een koekenpan in hete boter om en om op een matig vuur.

Snijd intussen de tomaten in kleine stukjes, de knoflook en ui heel fijn. Verwarm wat olie en stoof hierin de tomaat samen met de knoflook en ui in ongeveer 15 minuten tot een dikke saus. Pureer met een staafmixer en maak verder op smaak met versgemalen peper, zout en fijngeknipte basilicum.

Serveren

Serveer de knolselderij met de warme tomatensaus.