stomen

Gebakken eendenborst met spruitjespuree

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding

Koken

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Breng in een waterkoker 3-4 dl water aan de kook.

Halveer de aardappels.

Snipper de ui.

Snijd de vetkant van de eendenborstfilets met een mooi kruispatroon in tot op het vlees.<BR>Pel de knoflooktenen.

Koken

Leg de aardappels in een kookpan, schenk het kokende water erop, breng het water opnieuw aan de kook en kook de aardappels 15-18 minuten voor.

Smelt de boter of margarine in een kleine braadpan. Fruit hierin het uitje glazig. Schep de spruitjes erbij en roer om. Voeg de fond toe, dek de pan af en stoof de spruitjes op laag vuur gaar in 15 minuten.

Verhit een braadpan droog voor. Bak hierin de eendenborstfilets op de vetkant 8-10 minuten, afhankelijk van de dikte. Bestrooi de vleeskant met wat peper. Leg zodra er vet vrijkomt de aardappels met de kruimkant naar beneden in de pan. Leg de knoflookteentjes ertussen. Keer de aardappels regelmatig om. Bak daarna de eendenborstfilets aan de vleeskant in 2-3 minuten mooi bruin.

Pureer de spruitjes met de staafmixer tot een gladde puree. Zet de pan op laag vuur. Roer scheutje voor scheutje de room erbij. Breng de puree op smaak met zout, peper en nootmuskaat.