Receptinformatie
Hét perfecte gerecht voor als je wat te vieren hebt. Eend bakken is niet moeilijk, en in combinatie met cantharellen zet je snel en makkelijk iets bijzonders op tafel!
Voorbereiding
Maak de cantharellen schoon en scheur in grove stukken. Snipper de ui.
Kerf de eendenborsten aan de vetkant kruislings in.
Breng een pan water aan de kook met de bouillon en de knolselderij.
Wrijf de eendenborsten in met peper en zout naar smaak.
Koken
Verhit een koekenpan op hoog vuur. Leg de eendenborsten met de vetkant naar beneden in de pan en bak 5 minuten op hoog vuur. Draai dan het vuur laag en bak nog twee minuten. Draai de eendenborst dan om en bak 4 minuten. Haal de eendenborsten uit de pan, pak in aluminiumfolie en laat rusten.
Bak de ui aan in de pan waar de eendenborsten in zaten. Voeg de cantharellen toe en bak 1 minuut mee. Blus af met de rode wijn. Laat even een paar minuten pruttelen.
Giet intussen de gare knolselderij af en stamp met een klontje boter en de nootmuskaat tot een grove puree. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
Verdeel de knolselderijpuree over de borden. Snijd de eendenborst schuin in plakken en schik op de puree. Schep de cantharellensaus erover.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.