stomen

Gebakken cantharellen met knolselderij en eend

Stamppot-de-luxe!

Receptinformatie

Stamppot
2 personen
Hoofdgerecht
10-20 min

Hét perfecte gerecht voor als je wat te vieren hebt. Eend bakken is niet moeilijk, en in combinatie met cantharellen zet je snel en makkelijk iets bijzonders op tafel!

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Maak de cantharellen schoon en scheur in grove stukken. Snipper de ui.

Kerf de eendenborsten aan de vetkant kruislings in.

Breng een pan water aan de kook met de bouillon en de knolselderij.

Wrijf de eendenborsten in met peper en zout naar smaak.

Koken

Verhit een koekenpan op hoog vuur. Leg de eendenborsten met de vetkant naar beneden in de pan en bak 5 minuten op hoog vuur. Draai dan het vuur laag en bak nog twee minuten. Draai de eendenborst dan om en bak 4 minuten. Haal de eendenborsten uit de pan, pak in aluminiumfolie en laat rusten.

Bak de ui aan in de pan waar de eendenborsten in zaten. Voeg de cantharellen toe en bak 1 minuut mee. Blus af met de rode wijn. Laat even een paar minuten pruttelen.

Giet intussen de gare knolselderij af en stamp met een klontje boter en de nootmuskaat tot een grove puree. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren

Verdeel de knolselderijpuree over de borden. Snijd de eendenborst schuin in plakken en schik op de puree. Schep de cantharellensaus erover.