stomen

Gazpacho

Receptinformatie

Soep
4 personen
Voorgerecht
Meer dan 60 min

Deze heerlijke gazpacho met verse pruimtomaten is een bijzondere amuse om je gasten mee te verrassen!

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Los het groentebouillon op in 0.3 liter water.

Verwijder het harde gedeelte van de bovenkant van de tomaten, schil de komkommer en pers 2 knoflookteentjes uit. Snijd de tomaten, komkommer, puntpaprika en ui in stukjes van 1 cm. Houd 1/4 deel van de komkommer en de puntpaprika stukjes apart.

Koken

Meng de rest van de komkommer en puntpaprika, ui, tomaten, tomatenpuree, 2 teentjes uitgeperste knoflook en de olijfolie.

Snijd de limoen door en voeg het sap toe bij het mengsel.

Voeg de bouillon toe en pureer het mengsel met een staafmixer tot een smeuïge massa.

Voeg het restant van de komkommer en de paprikastukjes toe en zet de soep minimaal 2 uur in de koelkast.

Serveren

Serveer deze soep direct uit de koelkast met wat gehakte peterselie.