stomen

Gazpacho van vleestomaten

Receptinformatie

Soep
4 personen
Bijgerecht
20-30 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Kook de eieren hard, spoel ze onder koud water en pel ze.

Maak de groenten schoon, snijd de ui, komkommer, paprika en vleestomaten in gelijke kleine blokjes en verdeel dit per soort over kleine schaaltjes.

Maak het teentje knoflook schoon en doe dit samen met de gekookte eieren, 2 eetlepels ui, het sap, de bouillon, de olijfolie en de wijnazijn in een blender.

Koken

Mix het op de hoogste stand. Zet dit minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast of in de vriezer. Ook kun je direct ijsklontjes toevoegen en serveren. De soep wordt dan wel iets dunner.

Snijd het brood in gelijke blokjes, verwarm een ruime hoeveelheid zonnebloemolie in een koekenpan en bak de broodcroutons snel op een hoog vuur goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Serveren

Serveer de Gazpacho ijskoud met de fijngesneden groenten en croutons apart in schaaltjes zodat iedereen zijn eigen ‘vulling’ kan bepalen.