stomen

Gazpacho boordevol groente en geen kind die dat ziet :-)

Receptinformatie

4 personen
Hoofdgerecht

Dit lijkt een hele klus maar je hebt het eigenlijk zo gemaakt. Ook heel leuk om samen met je kind(eren) te maken. En ondertussen een gezellig praatje!

Kook een klein beetje water, doe dat in het een kopje en los daar de 2 bouillonblokjes in op. Roer af en toe, zodat de blokjes volledig opgelost zijn.

Snij van de bleekselderij 4 gelijke stukken, zodat je die straks als een soort van lepel in het glas of kom kan zetten.

Was alle groenten goed. De komkommer mag gewoon haar schil houden. Snijd nu alle groeten in kleine stukjes, zodat de staafmixer alles goed kan pureren. Houd van elke groente een klein stuk apart, zodat je die straks in hele smalle stukjes kan snijden en bovenop de gazpacho kan strooien.

Doe 1/3 van de groenten in een hoge pan en giet daar 0,5 liter water en de bouillon bij en pureer alle groenten. Vervolgens doe je weer een deel van de groente in de pan, je gebruikt de staafmixer net zo lang totdat alle groenten gepureerd zijn.

Giet de andere 0,5 liter water bij de soep en het restant van de groente. Wanneer de soep volledig vloeibaar is, schenk je heel langzaam, terwijl de staafmixer op de hoogste stand staat, een half kopje olijfolie bij de soep en daarna doe je de tomatenpuree erbij. Maak de soep op smaak met zout en peper.

Zet de soep, met enkele ijsklontjes in de koelkast, want koud is die het lekkerst.

Voordat je de gazpacho wilt serveren, check even of de klontjes gesmolten zijn, anders toch nog even de staafmixer gebruiken, kijk uit want de ijsklontjes kunnen behoorlijk hard zijn en anders zit je straks onder de soep.

Schenk de soep in een groot (whisky)glas of een kom, strooi de heel fijn gesneden groenten en croutons er boven op en zet de bleekselderij stengel erin. Klaar ben je!

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge