stomen

Garnalenrisotto

Receptinformatie

Rijst
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding

Koken

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Breng een pan met het water en de visbouillonblokjes aan de kook. 

Pel en snipper de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/ui/">ui</a>. Snijd de waspenen in gelijke stukjes. Halveer de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/venkel/">venkel</a> in de lengte, verwijder de kern en snijd de venkel in gelijke stukken.

Koken

Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui circa 2 minuten. 

Voeg de waspenen, venkel, saffraan en de risottorijst toe en bak circa 3 minuten. Schenk de witte wijn erbij en roer door. Schenk beetje bij beetje de kokende bouillon op de risotto. Herhaal dit tot de rijst gaar is in circa 20 minuten.

Pluk en hak de blaadjes <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/peterselie/">peterselie</a> fijn. Roer de Parmezaanse kaas, peterselie en de garnalen door de risotto. Breng op smaak met een beetje zout en peper en serveer.