stomen

Fruitsalade

Receptinformatie

Voorgerecht
Meer dan 60 min

Kook een stroopje van water met de suiker, honing en het, in de lengte opengesneden, vanillestokje. Laat een paar minuten zachtjes doorkoken en verwijder het vanillestokje. Laat de siroop afkoelen en schenk hem in een schaal. Leg een vergiet boven de schaal en schil de sinaasappels dik (zodat er geen wit meer aan het vruchtvlees zit) boven het vergiet, zodat het sap in de siroop komt. Roer goed door. Verdeel de sinaasappels in mooie partjes, verwijder de pitten en leg de partjes in een (glazen)schaal. Druppel er wat siroop overheen. Schil de appels, snijd het vruchtvlees in schijfjes, leg deze op de sinaasappel en druppel er siroop overheen. Schil de kiwis, snijd het vruchtvlees in plakjes of in parten, leg deze op de appelschijfjes en schenk er de overgebleven siroop overheen. Laat, afgedekt, 1-2 uur, in de koelkast intrekken. Garneer met een takje lavendel.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge