stomen

Frisse salade met Cumelo en parmaham

One in a melon

Receptinformatie

Salade
2 personen
Lunchgerecht
10-20 min
Anderen vinden dit recept

Proef de smaak van Italië met deze frisse salade. De combi van de zoete smaak van de Cumelo met de zoute bite van parmaham is echt one in a melon... Trust us!

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Snijd de Cumelo door, verwijder de zaadjes en snijd hem in partjes op zo'n manier dat je ook de schil eraf snijdt.

Scheur de parmaham in de lengte.

Koken

Rol de parmaham om de Cumelo partjes.

Verdeel het sesamzaad gelijkmatig in een koekenpan en verhit op middelhoog vuur. Roer tijdens het bakken het zaad regelmatig om, zodat ze gelijkmatig verkleuren.

Haal het sesamzaad uit de pan wanneer het zaad begint te glanzen en het aroma vrijkomt.

Serveren

Verdeel de rucola en de rolletjes over het bord.

Bestrooi de salade met het sesamzaad, de balsamicoazijn en wat zout en peper.

Tip: Vervang het sesamzaad door pijnboompitten of walnoten.

Tip: Voeg wat mozzarella of Parmezaanse kaas toe.