stomen

Frisée-stamppot met Merguez worstjes

Receptinformatie

Stamppot
4 personen
Hoofdgerecht
30-40 min

Neem voor 4 personen 1 kg aardappelen en kook deze, met wat zout, zo'n 25 minuten. Afgieten, schillen en door pureestamper duwen of door roerzeef draaien. Roer 75 g boter en 2 dl creme fraîche in gedeelten door de puree.

Bak 125 g reepjes ontbijtspek in een droge pan uit en roer deze door de puree. Snijdt 1 krop Frisée in dunne reepjes en voeg ook deze samen met 50 g geraspte jonge kaas en 2 el fijngesneden bieslook door de puree.

Schep het mengsel in een ovenschaal en strooi er 50 g geraspte jonge kaas over. Laat deze 10-20 minuten gratineren in een oven van 225 graden.

Serveer met 300 g merguez-worstjes die in zo'n 20 minuten in boter zijn gebakken.