stomen

Frambozen marmercake

Lekker met een dot slagroom!

Receptinformatie

Gebak
15 personen
Nagerecht
Meer dan 60 min
Anderen vinden dit recept

De voorbereiding kost je maar 15 minuutjes en de oven doet de rest. Daarna smullen van verse zelfgebakken cake. Met frambozen! Uit deze cake haal je ongeveer 15 plakken.

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge Dit is dé nieuwe manier om asperges te eten: #SNACKSPERGE!
asperge asperge

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 165 graden.

Vet een cakevorm van 26 centimeter (lengte) in met 1 eetlepel boter en bestuif met een beetje van de bloem.

Meng in een grote kom de rest van de bloem met het bakpoeder en een snuf zout. Zet opzij.

Doe de zachte roomboter in een andere kom en voeg de fijne kristalsuiker en vanillesuiker toe.

Mix alles en voeg daarna stuk voor stuk de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige helemaal is opgenomen.

Voeg het bloemmengsel en de melk toe en mix alles tot een glad beslag.

Schep de helft van het beslag in een andere kom en mix de cacao erdoor.

Schep het lichte beslag in de cakevorm en leg daar de frambozen op.

Dek af met het donkere beslag.

Koken

Zet de vorm in het midden van de oven en bak de cake in 60 minuten gaar.

Controleer of de cake gaar is door een sateprikker in het beslag te steken. De cake is gaar als er geen beslag aan de prikker zit.

Serveren

Laat de cake afkoelen en snijd hem in dikke plakken.