stomen

Focaccia met aardappel en tomaat

Receptinformatie

Hartig
4 personen
Voorgerecht
Meer dan 60 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 225 °C.

Zeef de bloem.

Meng de bloem en de gist in een kom.

Voeg ⅔ van de olijfolie, het lauwe water en zout toe en kneed dit tot een soepel deeg. Voeg iets meer water toe als het deeg té droog is. Als het te plakkerig blijft, voeg dan extra bloem toe.

Leg het deeg in een kom en dek deze af met een vochtige theedoek en laat 1 uur rijzen op een lauwwarme plaats.

Koken

Blancheer de ongeschilde aardappeltjes 5 minuten in kokend water met wat zout en spoel ze direct koud af.

Rol het deeg met een deegroller uit tot een lap van 1 cm dik. Vet een bakplaat in met 1 el olie en leg het deeg erop. Druk vervolgens de geblancheerde aardappeltjes en de gehalveerde cherry tomaatje erin. Laat het deeg nog 30 minuten afgedekt rijzen.

Bestrooi het met het zeezout, de rozemarijn en de rest van de olie. Bak het brood in het midden van de voorverwarmde oven in ± 20 minuten goudbruin en gaar.

Serveren

Serveer de focaccia met een heerlijke groene salade.