stomen

Feestelijke tagliatelle met lamsoren

Receptinformatie

Pasta
4 personen
10-20 min
Anderen vinden dit recept

En dan is het weekend. Vrienden komen eten. De kids liggen op bed, de tafel is mooi gedekt en de feestelijke pasta kan zo opgediend worden.

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Pel en snipper de sjalot.

Spoel de lamsoren snel schoon in koud water en laat ze in een vergiet uitlekken.

Koken

Kook de tagliatelle in ruim kokend water met zout in ongeveer 15 minuten beetgaar.

Verhit intussen in een koekenpan 1 eetlepel boter en fruit de gesnipperde sjalot 2 minuten.

Voeg de rest van de boter toe en bak de lamsoren al omscheppend 2 minuten mee.

Roer de gamba’s erdoor en bak deze al omscheppend in 3 minuten roze en gaar.

Roer een halve deciliter wijn en de room erdoor en verwarm deze mee. Breng het geheel op smaak met peper.

Serveren

Schep de tagliatelle op een mooie grote schaal. Schenk de saus met lamsoren en gamba’s erover en bestrooi deze met peper. Serveer direct.