stomen

Exotische fruitsalade

Receptinformatie

Salade
4 personen
Bijgerecht
30-40 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Schil de mango, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in schijven. Schil de papaja, verwijder het zaad en snijd het vruchtvlees in schijven. Pel of schil de litchi’s en de ramboetans, verwijder de pit en halveer de vruchten. Schil de nashi, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in partjes.

Koken

Wrijf de schijven palmsuiker in de vijzel fijn of rasp ze fijn. Verwijder pitjes en zaadlijsten uit de peper en hak deze fijn. Meng de suiker en de peper met het limoensap en de kokosmelk. Verdun, indien nodig, met een scheutje water of limoensap.

Serveren

Rangschik de verschillende vruchten op de bordjes en schenk de saus eroverheen. Garneer de fruitsalade met een takje munt of citroenmelisse.

Varieer in de keuze van het fruit. Kies ook eens passievrucht, mangistan, kumquat en/of cactusvijg. of vervang de (palm)suiker door honing.