stomen

Erwtjes, spekjes, tomaatjes en gnocchi à la Caroline

Receptinformatie

4 personen
Hoofdgerecht

Help erwten doppen, hoe doe je dat dan? Stap 1: Installeer jezelf met kopje thee. De kinderen kunnen je hier ook makkelijk mee helpen en het is nog gezellig ook. Stap 2: Neem een berg doperwten in de dop. Stap 3: Knak het puntje eraf (waar het steeltje zit) en ris in één moeite door het draadje los langs de hele zijkant. Nu kun je de peul zo openvouwen en de doperwten springen tevoorschijn als stuiterballen. Stap 4: Ga gestaag verder en voor je het weet ben je door de berg heen gewerkt.

Maak de uien schoon en snijd die in kleine stukjes. Doe die samen met de spekjes in een koekenpan, laat dit lekker pruttelen . Snijd de tomaten in kleine blokjes en voeg die toe aan de ui met spek. Zout en peper toevoegen en langzaam laten garen en roeren.

Kook de gnocchi zoals omschreven op de verpakking. Op het moment dat de gnocchi naar boven komt drijven, afgieten en goed laten uitlekken. Doe een scheutje olijfolie een in een koekenpan en bak de gnocchi lichtbruin, zoals bij gebakken aardappelen.

Voeg de rauwe erwtjes toe aan de saus en na ongeveer 5 minuten is die klaar en kan je de borden opdoen en serveren.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge