stomen

Eenvoudige roti

Receptinformatie

Wraps
4 personen
Hoofdgerecht
40-50 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Laat de kip op kamertemperatuur komen, trek eventueel het vel eraf en bestrooi de kip met versgemalen peper en zout.

Snijd de ui, knoflook en tomaten heel fijn, meng dit alles samen met de garam masala en de gemalen komijn tot een ‘papje’.

Koken

Verwarm wat olie in een braadpan en braad de kip aan.

Haal de kip uit de pan en doe 2/3 van het ‘papje’ samen met wat olie terug in de braadpan. Bak het even aan, schep de kip er weer in schenk hier 5 dl water op. Voeg 1 bouillonblokje toe en de tamarinde. Doe de deksel op de pan en laat de kip op een laag vuur in ongeveer 45 minuten gaar stoven.

Schil de aardappelen, snijd ze in kleine blokjes, snijd de witte kool heel fijn en de sperziebonen in kleine stukjes.

Verwarm in een andere pan wat olie bak hierin al omscheppend de rest van het ‘papje’ samen met de gesneden groenten ongeveer 5 minuten op een hoog vuur. Schenk er 3 dl water op en voeg het 2de bouillonblokje toe. En kook de groenten in ongeveer 15 minuten gaar. Er moet zoveel mogelijk vocht verdampen.

Kook intussen de eieren hard, pel ze en voeg ze aan de kip toe.

Serveren

Laat iedereen aan tafel zijn eigen roti vullen. Serveer de iets verwarmde ‘roti-platen’ samen met de kip en groenten.

Serveer er gesneden komkommer op smaak gemaakt met suiker en azijn bij.