stomen

Dadel-appel ontbijtcake

Ook glutenvrij!

Receptinformatie

Gebak
6 personen
Bijgerecht
50-60 min
Anderen vinden dit recept

In deze lekkere cake zijn appel en dadel de zoetmakers! Een perfect en voedzaam ontbijtje dus. En ben je allergisch voor gluten? Geen nood: vervang de bloem voor boekweitmeel.

Voorbereiding

Koken

Serveren

veggie veggie veggie grillgroente Het BBQ-seizoen is AAN! En dit jaar doen we het anders...

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200°C en vet een cakevorm in met 1 el olie.

Meng alle droge ingrediënten goed door elkaar.

Ontpit de dadels en snijd ze fijn.

Voeg de eieren, yoghurt, olie, dadels en de appelmoes toe en meng dit met een mixer totdat je een glad beslag hebt.

Hak de walnoten in kleine stukjes.

Rasp twee appels en mix dit samen met de walnoten door het beslag.

Giet het mengsel in de cakevorm.

Koken

Bak 30 tot 45 minuten gaar in de oven.

Test of je ontbijtcake klaar met een satéprikker. Deze moet er schoon uitkomen als je erin prikt!

Zet de oven uit en op een kier en laat de cake hierin afkoelen.

Serveren

Serveer een plak cake met een lekkere schep crème fraîche als dessert of met een schep yoghurt als ontbijt.

Je kunt de cake in plakjes in de vriezer bewaren! Zo maak je in het weekend al ontbijt voor de hele week.