stomen

CRÜ courgette noedels met vijgen, walnoten en roomkaas

Receptinformatie

Salade
4 personen
Lunchgerecht

Heb jij al eens je groente met een spiraalsnijder in noedels veranderd? De CRÜ courgette is bij uitstek een groente die zich hier goed voor leent. Stevig, maar knapperig en fris van smaak! Probeer eens dit gerecht met een rijke roomsaus.

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Was en droog de courgettes. Bereid de noedels met de spiraalsnijder. Was de vijgen en snijd ze in vieren. Als ze buiten het seizoen zijn, gebruik dan gedroogde vijgen. Zet apart. Snipper de ui fijn. Hak de walnoten fijn en zet apart.

Koken

Verhit voor de saus een beetje olie in een steelpan. Voeg de gesnipperde ui toe. Zodra deze doorzichtig wordt, voeg dan de room en de roomkaas toe. Meng dit goed door elkaar. Breng op smaak met zout, peper, gember en een beetje nootmuskaat.

Dek af en laat een paar minuten op een laag vuur koken. Haal de pan van het vuur als de saus een beetje is ingedikt en pureer tot een gladde saus met een staafmixer of in een keukenmachine. Voeg de gehakte walnoten toe, bewaar wat voor garnering.

Serveren

Pak een diep bord per persoon en leg hierin de Crü noedels als basis. Verdeel de saus over de vier borden met Crü noedels. Versier het gerecht met de vijgen, de overgebleven walnoten en een beetje peterselie.