stomen

Couscoussalade met spruitjes en chorizo

Receptinformatie

Salade
2 personen
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Breng in een waterkoker 2 liter water aan de kook.

Maak de spruitjes schoon en snijd ze in vieren

Kruis de tomaten bovenop in, dompel ze even in het kokende water zodat het velletje los komt en ontvel ze. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes, verwijder zoveel mogelijk vocht en zaden.

Snipper het uitje en de knoflook.

Snijd het peterseliegroen fijn.

Snijd de paprika en gedroogde tomaten fijn.

Snijd de chorizo in kleine blokjes.

Koken

Leg de spruitjes in een kookpan, schenk er wat kokend water op en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de spruitjes 5 minuten, stort ze in een vergiet en spoel ze koud.

Bereid de couscous met het kokende water volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit in een kleine braadpan de olie en fruit de ui goudbruin. Schep de knoflook, paprika en tomaten erbij en roerbak 3 minuten. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.

Serveren

Meng in een kom spruitjes, tomaten, chorizo, uitgelekte kikkererwten en peterselie met het gebakken mengsel en de couscous. Serveer het gerecht lauwwarm.