stomen

Couscous met aubergine en gehakt

Receptinformatie

4 personen
Hoofdgerecht

Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook ze in 5 min. beetgaar en spoel ze daarna onder koud water af. Snipper daarna het uitje, was de aubergine en snijd die in kleine stukjes en breng het gehakt op smaak met gehaktkruiden of zout en peper.

Bereid ondertussen ook de couscous volgens de bereidingswijze op het pak.

Rooster de pijnboompitten 2 min. in een koekenpan zonder boter of olie. Laat afkoelen op een bordje.

Giet een scheutje olijfolie in een pan en bak het uitje. Als het uitje na 2-3 minuten een beetje doorzichtig is geworden voeg je het gehakt toe en bak je deze rul. Vervolgens doe je de aubergine er doorheen en bak je mee.

Op het laatst voeg je de tomatensaus toe, net zoveel als wij jij lekker vindt, de één vindt veel saus en dan ander liever niet en zodra deze warm is, is het gerecht bijna klaar.

Wij vinden het zelf lekker om nog wat kruiden toe te voegen aan het gehakt-aubergine -ui mengsel zoals 1 theelepel gedroogde basilicum en chilipoeder. Meng de couscous met het gehaktsausje, de sperziebonen en bestrooi dit met de pijnboompitten.