Couscous met aubergine en gehakt
Receptinformatie
Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook ze in 5 min. beetgaar en spoel ze daarna onder koud water af. Snipper daarna het uitje, was de aubergine en snijd die in kleine stukjes en breng het gehakt op smaak met gehaktkruiden of zout en peper.
Bereid ondertussen ook de couscous volgens de bereidingswijze op het pak.
Rooster de pijnboompitten 2 min. in een koekenpan zonder boter of olie. Laat afkoelen op een bordje.
Giet een scheutje olijfolie in een pan en bak het uitje. Als het uitje na 2-3 minuten een beetje doorzichtig is geworden voeg je het gehakt toe en bak je deze rul. Vervolgens doe je de aubergine er doorheen en bak je mee.
Op het laatst voeg je de tomatensaus toe, net zoveel als wij jij lekker vindt, de één vindt veel saus en dan ander liever niet en zodra deze warm is, is het gerecht bijna klaar.
Wij vinden het zelf lekker om nog wat kruiden toe te voegen aan het gehakt-aubergine -ui mengsel zoals 1 theelepel gedroogde basilicum en chilipoeder. Meng de couscous met het gehaktsausje, de sperziebonen en bestrooi dit met de pijnboompitten.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.