stomen

Cakerol met aardbeien

Door season withlove.nl

Receptinformatie

Gebak
8 personen
Nagerecht
30-40 min

Mirne van Season with Love bedacht dit recept voor een heerlijke cakerol met aardbeien. Een echte traktatie voor jezelf!

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge Dit is dé nieuwe manier om asperges te eten: #SNACKSPERGE!
asperge asperge

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Scheid de eieren.

Snijd de aardbeien vast in kleine stukjes.

Maak de vulling door de slagroom met wat suiker (naar smaak) op te kloppen en meng hier vervolgens 150 gram roomkaas doorheen. Zet dit in de koelkast.

Zorg dat er tijdens het bakken een schone theedoek klaarligt.

Koken

Klop de eiwitten stijf met twee eetlepels suiker.

Mix het eigeel met de rest van de suiker romig.

Meng de bloem met zowel het eigeel als het eiwit.

Klop alles rustig door elkaar zodat je niet te veel lucht verliest, maar wel een glad mengsel krijgt.

Leg bakpapier op een bakplaat en strijk hier het mengsel glad over uit.

Bak de cake in ongeveer 12 minuten gaar, totdat hij net een beetje kleur begint te krijgen.

Maak de theedoek warm en vochtig en bestrooi deze helemaal met suiker.

Wanneer de cake klaar is, haal je deze direct van het bakpapier en leg je deze op de theedoek.

Rol de cake op, en laat hem zo volledig afkoelen.

Vul de cake na het afkoelen met de vulling en verdeel hier de aardbeien overheen.

Rol de cake weer strak op.

Serveren

Snij de cake in ongeveer 8 mooie plakken.

Serveer met een beetje poedersuiker en extra aardbeien.

Kijk <a href="https://www.seasonwithlove.nl/cakerol-met-aardbeien/">hier</a> voor de hele blog!