stomen

Bruschetta met cherrytrostomaatjes, makreel en citroenolie

Receptinformatie

Snack
6 personen
Bijgerecht
20-30 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Neem de cherrytomaatjes van de tros. Snijd de cherrytomaatjes in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Bestrooi de tomaatjes licht met zout en laat ze ca. 20 minuten in een vergiet rusten zodat de smaak intenser wordt.

Verwarm intussen de oven voor op 190 °C. Snijd het brood in 8 plakken van ca. 1 cm dik. Rooster het brood ca. 8 minuten op een ovenrooster in het midden van de oven. Wrijf de knapperige broodjes aan 1 zijde in met knoflook en besprenkel de broodjes licht in met olijfolie.

Koken

Knip de bieslook fijn. Verwijder het vel van de makreel. Neem ca. 150 g visvlees van de graat en verdeel het met een vork in kleinere stukken. Was en rasp de citroenschil fijn en meng deze door 1½ eetlepels olijfolie. Pers het sap uit ½ citroen. Meng de citroenolie met 1 eetlepel citroensap, bieslook zout en peper door elkaar tot een dressing. Schep de uitgelekte tomaat, 150 g makreel en de dressing door elkaar.

Serveren

Beleg de broodjes met de makreelsalade.