stomen

Broodpannetje

Lekker met zonnebloem-pitten!

Receptinformatie

4 personen
Bijgerecht
30-40 min
Anderen vinden dit recept

Voor iedereen die net als wij helemaal gek is op brood! Met dit broodpannetje hoef je zelfs in de avonduurtjes niet meer zonder. Goed gevuld met alle restjes uit je koelkast of gewoon je favo groente.

Voorbereiding

Koken

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Verwarm de oven op 200 graden.

Rol het hartige bladerdeeg uit op een werkblad, bestrooi met de pompoenpitten en rol deze met een deegroller in het deeg.

Leg het deeg met het bakpapier dat eronder zit in een ovenvaste schaal, ook de zijkanten bedekken en prik met een vork gaatjes in het deeg, ook in de zijkanten.

Snijd het ontbijtspek in repen.

Pel en snijd de rode ui in ringen.

Maak de courgette schoon en snijd in 1 centimeter dikke plakken. Halveer deze.

Maak de paprika’s schoon en snijd in blokken.

Snijd de kaas in dobbelstenen.

Koken

Verhit de olie en bak het ontbijtspek al omscheppend 2 minuten.

Voeg de rode uiringen toe en bak 1 minuut mee.

Roer de courgette en paprika erdoor en bak 5 minuten mee.

Voeg de erwten toe en bak 1 minuut mee.

Roer van het vuur af de kaasblokjes erdoor en breng het geheel op smaak met peper en zout.

Schep het mengsel in het taartdeeg en vouw de randen iets over het mengsel naar binnen zodat een ‘pannetje’ ontstaat.

Bak het broodpannetje in 15 minuten gaar.