stomen

Broccoli op een pesto kip pizza

Receptinformatie

4 personen

Verwarm de oven voor op 180-200 graden. Kruid de kip met pittige kruiden (Cajun of chili poeder met wat grof zeezout) en bak het aan tot het een kleurtje krijgt in de pan, het hoeft niet volledig doorbakken te zijn. Snij de broccoli in kleine stukjes en breng het water aan de kook. Zodra het water kookt giet je de broccoli af en spoel je het onder koud water af, waarna je het laat uitlekken. Vervolgens smeer je de tortilla in met pestosaus. Leg op de pizza naar eigen smaak wat mozzarella of geitenkaas (ca. 200 gram voor 4 personen). Verdeel tevens de broccoli, de kip en de tomaatjes over de bodems en zet vervolgens de pizza op ongeveer 180-200 graden in de oven.

Bepaal op basis van de kleur en de mate waarin de kaas is gesmolten of de pizza klaar is; het zal na een minuut of 8 zijn, niet te lang. Op het eind kun je er eventueel wat geroosterde pijnboompitten overheen strooien.