stomen

Broccoli met scampi in mosterdsaus

Receptinformatie

Pasta
4 personen
Hoofdgerecht
10-20 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Breng in een waterkoker 2 liter water aan de kook.

Snijd de sjalotjes in vieren.

Halveer de limoen, pers de helft uit, snijd de andere helft in twee parten.

Leg de bevroren garnalen in een zeef en schenk er 1/2 liter kokend water over. Ontdooi zo de garnalen en laat ze uitlekken.

Koken

Strooi de macaroni in een kookpan, schenk er 1 liter kokend water op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de macaroni gaar in 10 minuten.

Leg tegelijkertijd de broccoli in een kookpan, schenk de rest van het kokende water erop en breng het water opnieuw aan de kook. Voeg eventueel 1 theelepel zout toe.

Kook de broccoli 5 minuten, zodat het nog stevig is. Laat de broccoli uitlekken.

Verhit een wok droog voor. Schenk langs de rand de olie erin. Schep de garnalen er in en roerbak op hoog vuur 2 minuten. Temper de warmtebron.

Schenk het limoensap erbij, knijp de knoflook er boven uit, schep de sjalotjes en broccoli erbij en roerbak 2 minuten.

Laat de macaroni in een vergiet kort uitlekken.

Schep de macaroni bij de groente en garnalen in de wok, roer de mosterd en roomfris erdoor en warm het gerecht nog even door.

Serveren

Leg op elk bord een limoenpartje.