stomen

Broccoli, broccoli en nog eens broccoli met saus van Alfredo 

Receptinformatie

4 personen
Hoofdgerecht

Wie was Alfredo: De eenvoudigste pasta's zijn vaak het lekkerst! Dat gaat zeker op voor deze pasta met Alfredo-saus. Deze saus, op basis van boter en Parmezaan, met het verschil dat er nog iets meer boter in gaat. De Alfredo-saus staat overigens eigenlijk alleen in landen buiten Italië zo bekend. Het verhaal gaat dat twee acteurs, Mary Pickford en Douglas Fairbanks, op hun huwelijksreis deze pasta aten in een restaurant met de naam "Alfredo", en ze er zo enthousiast over waren dat ze het recept meenamen naar Hollywood. Om de saus nog wat romiger te maken stoppen we er ook nog wat slagroom in, maar dit hoeft niet per se.

Maak de broccoli schoon door de roosjes van de steel af te snijden, snijd de steel in even grote stukjes. De steel is net zo lekker als de roosjes en zet een pan water op met wat zout erin. Zodra het water kookt doe je de broccoli erin. Afhankelijk van de grootte van de broccoli roosjes moet je ze ongeveer 5 minuten koken.

Kook je de broccoli te lang door dan krijg je slappe en zachte broccoli die uit elkaar valt en bruin word, dit is niet lekker en ziet er ook niet aantrekkelijk uit.

Prik na een minuut of 4-5 met een vork in het stukje stronk (waar het roosje aan elkaar zit) en als zonder teveel druk de vork erin gaat dan is de broccoli klaar. Smoel af met koud water, want dan gaart de broccoli niet door.

Snijd de kipfilet in smalle reepjes en bak die langzaam gaar in een koekenpan met een scheutje olijfolie. Breng op smaak met een snufje zout en peper.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal de pasta van het vuur, giet af.

Saus van Alfredo 

Smelt de boter in een pannetje. Meng de boter met de geraspte kaas. Giet de room erbij en laat enkele minuten zachtjes koken, maal er wat peper en Italiaanse kruiden overheen. Mocht je de saus te dik vinden doe je er eens scheutje melk doorheen.

Verdeel de pasta over de 4 borden. Leg de broccoli erop en daartussen de gebakken kipfilet. Giet vervolgens de saus er overheen.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge