stomen

Bladerdeegtaart met biet, prei en ei

Varieer met groenten!

Receptinformatie

Gebak
4 personen
Bijgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Dit gerecht is erg geschikt voor een gezellige lunch of brunch. Het is gemakkelijk voor te bereiden, zodat je niet uitgebreid de keuken in hoeft als je gasten komen. Kleine moeite, groots effect!

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge Dit is dé nieuwe manier om asperges te eten: #SNACKSPERGE!
asperge asperge

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.

Snijd de bieten in dunne plakjes en snijd de kruiden fijn.

Snijd de prei in dunne ringen en was ze.

Koken

Leg de plakjes bladerdeeg in een rechthoek op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de randjes over elkaar en druk aan, zodat het één geheel wordt.

Snijd voorzichtig een rechthoek in het deeg, op ongeveer een centimeter van de rand. Let op: snijd niet helemaal door! Prik met een vork gaatjes in de binnenste rechthoek.

Bak het bladerdeeg ca. 10 minuten in de voorverwarmde oven en haal de bodem er dan uit. Als het goed is zijn de randjes nu wat boller dan de binnenkant. Druk eventueel de binnenste rechthoek wat naar beneden als deze te veel omhoog is gekomen.

Verdeel de bietplakjes, de preiringen en de verse kruiden over de taartbodem. Brokkel de geitenkaas erover en druppel er wat honing overheen. Breek de eieren boven de taart en strooi of maal er wat peper en zout over.

Zet nog 15 minuten terug in de oven, totdat het ei gaar is.

Serveren

Serveer de taart als geheel op een mooie schaal.