stomen

Bladerdeegpakketje met oesterzwammen

Receptinformatie

Hartig
6 personen
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding

Koken

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Bladerdeeg ontdooien en elk plakje in tweeën of in vieren snijden.

Op een bakblik verdelen dat met bakpapier is belegd.

Elk plakje in het midden inprikken met een vork en even koel wegzetten.

Koken

Verwarm de boter in een pan en bak de paddenstoelen op hoog vuur tot het vocht verdampt is.

Bestrooi met een beetje zout en peper en laat afkoelen, meng er de kaas, peterselie en knoflook door.

Kerf elk deegplakje met de botte kant van een mes 1 cm van de rand in en zorg dat je het deeg niet doorsnijd.

Leg in het midden van de deegplakjes een hoopje paddenstoelenmengsel, kwast de rand in met het ei en bak ze in ± 20 minuten mooi bruin en gaar.