stomen

Bietjes stamppot

Receptinformatie

Stamppot
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding

Serveren

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!

Voorbereiding

Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in water met wat zout in ongeveer 20 minuten gaar.

Verwarm intussen de boter in de melk, giet de aardappelen af en stamp ze fijn.

Giet er al roerend de hete melk bij en roer het geheel tot een mooie gladde puree.

Hak de schoongemaakte ui heel fijn, schil de appels verwijder de klokhuizen en snijd de appel in kleine blokjes

Rasp de bietjes in plakjes of reepjes, verwarm ze in de hete puree en roer er de ui en appelblokjes door.

Snijd de geitenkaas in kleine blokjes, schep ze tenslotte door de warme bietjesstamppot. Maak het geheel verder op smaak met fijngeknipte bieslook, versgemalen peper en zout.

Serveren

Ook lekker met gebakken verse worst. Schep voor een ‘romige’ variant 1 eetlepel mayonaise door de stamppot.