stomen

Bietenpannenkoeken

Volgend
recept

Receptinformatie

4 personen
Hoofdgerecht
10-20 min
Anderen vinden dit recept

Ingrediënten

4 personen
Stap voor stap koken

Voorbereiding

Koken

Serveren

Wat vond je van dit gerecht?

Voorbereiding

Schil de bieten en snijd ze in grove stukken.

Doe ze in een blender samen met het boekweitmeel, het bakpoeder, water, de eieren, kaneel en het snufje zout.

Laat de blender draaien tot er een mooi glad beslag ontstaat, schenk het beslag in een kom.

Koken

Verwarm in een koekenpan één eetlepel kokosolie en schep er ongeveer een soeplepel beslag in. Laat het deeg over de gehele bodem uitvloeien.

Bak de pannenkoeken op een middelhoog vuur aan beide kanten, keer de pannenkoek pas om als de bovenkant helemaal ‘droog’ is. Herhaal dit tot al het beslag op is. Houd de pannenkoeken warm in een voorverwarmde oven van 100˚C.

Serveren

Serveer de bietenpannenkoeken met schenkstroop.

TIP: Ook lekker om ontbijtspek mee te bakken, of strooi er op de bovenkant verkruimelde verse geitenkaas op.